Piletina s limunom i đumbirom

Piletina s limunom i đumbirom

Piletina s limunom i đumbirom
  • Objavljeno: Utorak, 18.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
U neki lagani prilog, evo savršenog ručka ili večere.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 komada pilećeg filea
  • sol
  • 1 limun

Marinada

  • 1 oguljeni komad svježeg đumbira
  • 1 žlica vina od riže
  • 1 1/2 žlica soja sosa
  • 1 1/2 žlica umaka od kamenica
  • 2 žličice sezamovog ulja
  • 1 žlica kikiriki ulja
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice šećera
  • prstohvat mljevenog papra
  • 3 1/2 žlice kukuruznog škroba (gustin)

Priprema

Piletinu natrljajte solju. Isperite pod hladnom tekućom vodom, a zatim osušite papirnatim ručnicima. Iscijedite sok od limuna preko piletine i stavite na stranu.

Naribajte đumbir i dodajte ostale sastojke za marinadu. Neka piletina odstoji u marinadi barem 30 minuta.

Piletinu zajedno s marinadom pecite na vrućem ulju oko 2 minute sa svake strane.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti