Piletina s maslinama i ružmarinom

Piletina s maslinama i ružmarinom

Piletina s maslinama i ružmarinom
  • Objavljeno: Petak, 20.08.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Isprobajte ovaj vrlo jednostavan, a iznimno ukusan recept za piletinu na mediteranski način!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 fileta pilećih prsa
  • 1 žličica svježeg nasjeckanog ružmarina
  • 180 g maslina bez koštice
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema piletine s maslinama i ružmarinom

  1. U zdjelicu ili vrećicu sa zatvaračem stavite nasjeckane masline, ružmarin i maslinovo ulje.
  2. Dodajte piletinu koju ste prethodno začinili solju i paprom tako da ju marinada u potpunosti pokriva. Poklopite zdjelu aluminijskom folijom (ili zatvorite vrećicu) i ostavite u hladnjaku pola sata.
  3. Piletinu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte ostatkom marinade i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
  4. Poslužite uz pečeno povrće i salatu po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti