Piletina s pršutom i sirom
Puni okusi piletine i pršuta doslovno će vam se topiti u ustima!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa, bez kožice
- 100 g svježeg sira, začinjenog s češnjakom i vegetom
- 8 kriški pršuta
- 150 ml crnog vina
- 150 ml pilećeg temeljca
- 25 g smeđeg šećera
Priprema
Koristeći oštar nož, napravite horizontalni rez uzduž pilećih prsa kako bi napravili oblik džepa.
„Istucite" sir s drvenom žlicom kako bi ga omekšali, a zatim ga nagurajte u džepove pilećih prsa.
S dvije kriške pršuta omotajte prsa i pričvrstite ih sa špagicom.
Stavite vino i temeljac u veliku tavu i dovedite sve do vrenja. Kada počne vrenje, dodajte šećer i dobro miješajte kako bi se otopio.
Dodajte piletinu u smjesu i ostavite neka se krčka na 12-15 minuta dok piletina ne omekša, a sokovi ne popuste.
Izvadite piletinu sa strane i držite ju na toplom. Zagrijte ponovno umak i kuhajte ga dok se ne smanji i ne zgusne. Maknite špagicu s piletine i narežite ju na kriške. Prelijte umak preko piletine i poslužite vruće sa zelenom salatom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345