Piletina s ružmarinom

Piletina s ružmarinom

Piletina s ružmarinom
  • Objavljeno: Srijeda, 24.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna piletina poslužena s mrkvom u umaku od naranče.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa
  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica svježeg ružmarina
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 3 nasjeckane mrkve
  • sol
  • papar
  • sok od 1 naranče
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 1 žlica meda

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Zagrijte ulje u tavi, dodajte ružmarin i češnjak i dinstajte 1 minutu. Dodajte pileća prsa i pecite ih samo s jedne strane oko 5 minuta. Okrenite pileća prsa i pospite solju i paprom.

Stavite piletinu na lim za pečenje i pecite oko 20 minuta. U međuvremenu kuhajte mrkve u kipućoj vodi oko 5 minuta, stavite ih u tavu i prelijte narančom i acetom balsamicom. Kuhajte do željene gustoće. Izvadite piletinu i poslužite s mrkvom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti