Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina u limunu

Piletina u limunu

Piletina u limunu
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.01.2013.
  • Broj pregleda: 2.630
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Neka vaše nepce uživa.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Zagrijte ulje u loncu, dodajte češnjak i kuhajte oko 1 minutu. Češnjak ne smije poprimiti smeđu boju jer će bit gorkog okusa. Uklonite lonac s vatre, dodajte vino, limunovu koricu i sok, origano, timijan i sol. Smjesu stavite na lim za pečenje.

Pileće filee stavite na smjesu, premažite ih maslinovim uljem i posolite i popaprite po želji. Limun nasijecite na 8 kolutova i stavite ih između pilećih filea.

Pecite 30 do 40 minuta, dok piletina ne poprimi svijetlo smeđu boju. Izvadite lim za pečenje i prekrijte ga aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji 10 minuta, potom poslužite.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti