Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Google prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina u umaku od kikirikija

  • Objavljeno: 01.01.2012.
  • Izmjena: 05.08.2015.

Piletina u umaku od kikirikija

Vječni hit za četiri osobe!
Kategorija: Jela od mesa
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C.

Ravnomjerno rasporedite kikirikije na lim za pečenje i pržite u pećnici na 6-8 minuta dok ne budu lagano smeđi. Protresite ih i provjeravajte često. Ostavite ih da se ohlade, a zatim ih sameljite dok ne budu praškasta masa.

Zagrijte ulje u tavi i pecite piletinu dok ne dobije blago smeđu boju. Prebacite ju u dublji lonac.

Dinstajte luk u istom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte rajčice, pasiranu rajčicu, začine i sol. Miješajte na 3 minute, a zatim dodajte temeljac. Dovedite do vrenja, miješajući, a zatim sve prelijte preko piletine. Poklopite, smanjite vatru i pirjajte na 30 minuta.

Umiješajte kikiriki. Nastavite pirjati, pokriveno, na daljnjih 10-15 minuta, sve dok piletina ne omekša i umak ne bude zgusnut.

Skinite masnoću s površine, provjerite začinjenost i podesite ako je potrebno.

Poslužite vruće.

Sastojci

Tagovi:

Komentari

Trenutno nema komentara

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli komentirali sadržaj.

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti

    
    Zatvori oglas