Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina u umaku od šampinjona

Piletina u umaku od šampinjona

Piletina u umaku od šampinjona
  • Objavljeno: Srijeda, 13.02.2013.
  • Broj pregleda: 13.485
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Meso koje se topi u ustima!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Operite i posušite piletinu. Dobro ju začinite solju i paprom.

Rastopite jednu žlicu maslaca u velikoj tavi. Dodajte piletinu i pecite oko 3 do 4 minuta sa svake strane.

Dodajte peršin, timijan i lovor. Zalijte vinom i pilećim temeljcem, dodajte nasjeckani luk. Smanjite vatru i pirjajte piletinu 15 do 20 minuta.

U malom loncu, istopite preostalu žlicu maslaca preko srednje jake vatre. Umutite brašno i nastavite kuhati stalno miješajući. Kuhajte dok ne poprimi zlaćanu boju.

Izvadite piletinu iz tave i stavite na stranu. Umutite brašno preprženo na maslacu i vrhnje. Pojačajte vatru i kuhajte dok se umak ne zgusne, oko 2 do 3 minute.

Vratite piletinu i dodajte gljive. Nastavite pirjati još 8 do 10 minuta. Poslužite vruće uz prilog po izboru.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti