Piletina u umaku od šljiva

Piletina u umaku od šljiva

Piletina u umaku od šljiva
  • Objavljeno: Srijeda, 16.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočna piletina u slatkom umaku.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 komada pilećih prsa
  • 2 šalice šljiva
  • 1/2 šalice šećera
  • 1/4 žličice đumbira
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte ulje u tavi i pecite ju s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

Šljive očistite i uklonite im koru. Stavite ih u lonac, dodajte šećer i kuhajte ih, neprestano miješajući, dok skroz ne omekšaju. Dodajte đumbir i kuhajte 5 do 10 minuta.

Piletinu dodajte u umak od kruški i kuhajte ju 5 do 10 minuta, dok skroz ne omekša. Izvadite ju iz lonca, poslažite na tanjure, prelijte umakom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti