Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina u umaku s rajčicama

Piletina u umaku s rajčicama

Piletina u umaku s rajčicama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 7.552
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Jako brza i jako ukusna večera.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pileća prsa s obje strane natrljajte solju i paprom. Uvaljajte piletinu u brašno i otresite višak. Stavite sa strane.

Pomiješajte maslac, češnjak, origano i papriku. Začinite solju i paprom po želji.

U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, rastopite 1 žlicu maslaca sa začinima na maslinovom ulju. Stavite pileća prsa i pecite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 3 do 4 minute sa svake strane. Izvadite pileća prsa na tanjur i stavite sa strane.

Povećajte toplinu i na tavu dodajte rajčice. Kuhajte ih oko 5 minuta. Dodajte preostalu smjesu maslaca na tavu. Miješajte rajčice dok se maslac ne otopi. Dodajte šećer i pileću juhu. Kuhajte uz neprestano miješanje nekoliko minuta. Gustin pomiješajte s hladnom vodom i dodajte umaku. Dobro izmiješajte i još malo kuhajte.

Pileća prsa poslužite prelivena umakom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti