Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pita od poriluka s mesom

Pita od poriluka s mesom

Pita od poriluka s mesom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 5.772
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Sama pomisao na ovakvu pitu stvorit će vam zazubice!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C. Nauljite lim za pečenje promjera oko 20 cm.

Poriluk narežite uzdužno na trakice od 5 cm. Namočite ga na 5 minuta u hladnu vodu i zatim ocijedite.

Popecite šunku i mljeveno meso u tavi tako da dobije blago smeđu boju. Za to iskoristite pola maslinovog ulja.

Dodajte vino, šafran i tekućinu u kojoj se namakao te muškatne oraščiće. Začinite sa solju i paprom.

Kuhajte, miješajući, na daljnjih 2 minute, sve dok vino ne ispari.

Dinstajte poriluk u tavi na 3 minute koristeći ostatak ulja te začinite sa soli.

Popunite dno lima za pečenje s tri četvrtine tijesta. Mješavinu mesa ravnomjerno rasporedite po tijestu. Rasporedite poriluk po mesu i pospite sve s parmezanom.

Izrežite preostalo tijesto na trake te ga raspodijelite preko vrha pite tako da dobijete uzorak po želji (npr. latica, rešetka).

Pecite u pećnici na 40 minuta, ili točnije dok vrh pite ne dobije zlatno smeđu boju.

Poslužite vruće.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti