Pizza s artičokama i pršutom

Pizza s artičokama i pršutom

Pizza s artičokama i pršutom
  • Objavljeno: Petak, 11.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobično, ali ukusno.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Tijesto

  • 50 grama svježeg sira
  • 6 žlica mlijeka
  • 6 žlica ulja
  • 1 jaje
  • sol
  • sve skupa izmiješati i dodati
  • 250 grama bezglutenskog brašna
  • 1/4 praška za pecivo
  • Nadjev

  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica bosiljka
  • 100g nasjeckane mozzarelle
  • 100g nasjeckanog pršuta
  • 100g nasjeckanih artičoka
  • 2 nasjeckane rajčice

Priprema

Zamijesite tijesto i ostavite pokriveno u hladnjaku oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C.

Nasjeckani češnjak umočite u maslinovo ulje i pustite da odstoji nekoliko minuta. Dodajte rajčice i lagano miješajte dok rajčice ne postanu meke, oko 10 minuta. Dodajte bosiljak i dobro promiješajte.

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Tijesto ravnomjerno razvucite i premažite umakom od rajčice i češnjaka. Dodajte mozzarellu, pršut i artičoke. Pecite oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite s malo maslinovog ulja i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti