Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pureća prsa s artičokama

Pureća prsa s artičokama

Pureća prsa s artičokama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 7.658
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Odvojite malo više vremena, ali garantirano izazivate osmjehe za stolom
Vrijeme pripreme: 1:45h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Artičokama odstranite vanjske drvene listove, odrežite peteljke i oštre vrhove pa ih namočite u hladnoj vodi s limunovim sokom.

2. Nakon par minuta ih ocijedite, pažljivo rastvorite, napunite mješavinom peršina i češnjaka, nakapajte maslinovim uljem, a zatim listove stisnite jedan uz drugi.

3. Složite ih naopako u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte mješavinom ulja i vode tako da budu prekrivene tekućinom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C oko sat vremena.

4. Pureća prsa narežite na tanke odreske. Lagano ih pirjajte na mješavini maslinova ulja i vode sa svake strane.
Da bi artičoke bile mekane, tijekom pečenja moraju biti potpuno uronjene u mješavinu maslinova ulja i vode.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti