Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Puretina i umak od rajčice

Puretina i umak od rajčice

Puretina i umak od rajčice
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 9.149
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Kvalitetan objed za cijelu obitelj
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Sve sastojke za mesne okruglice osim ulja stavite u zdjelu i dobro izmiješajte. Začinite po ukusu. Oblikujte 20 okruglica veličine oraha.

2. Stavite ih na pladanj, lagano pokrijte i ohladite u hladnjaku dok spremate umak.

3. Stavite luk i češnjak u tavu sa 125 ml juhe. Pokrijte i lagano kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Nastavite kuhati još 1 minutu, ili dok luk ne počne dobivati boju.

4. Dodajte ostatak juhe u tavu s rajčicama, kuminom, cimetom i cayenne paprikom. Lagano kuhajte 10 minuta dok se lagano ne zgusne i tekućina malo ishlapi. Umiješajte peršin izačinite po ukusu.

5. Zagrijte ulje u većoj tavi i pecite okruglice dok ne dobe smeđu boju.

6. Izvadite okruglice i ocijedite ih na kuhinjskom papiru.

7. Ulijte umak u vatrostalnu posudu. Na vrh stavite mesne okruglice i pecite pokriveno u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta, ili dok okruglice nisu gotove a umak ne bubri. Ukrasite sa svježe nasjeckanim biljnim začinima i poslužite odmah na kuskusu ili kuhanoj riži.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti