Složenac od piletine i krumpira u umaku od krastavaca

Složenac od piletine i krumpira u umaku od krastavaca

Složenac od piletine i krumpira u umaku od krastavaca
  • Objavljeno: Srijeda, 03.09.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočan, mekan i hranjiv.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g nasjeckane piletine
  • 250g nasjeckanog krumpira
  • 250g naribane mrkve
  • sol
  • papar
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 2.5 šalice vode
  • 500g naribanih svježih krastavaca
  • 250ml vrhnja za kuhanje
  • 2 jaja
  • 250ml kiselog vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. 

U vatrostalnu posudu stavite piletinu, krumpire, mrkvu, sol i papar. Dobro promiješajte i pouljite. Dodajte krušne mrvice i 1/2 šalice vode. Promiješajte i pecite oko 30 minuta.

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte krastavac i dinstajte ga oko 2 minute. Dodajte preostalu vodu, poklopite i pustite da se kuha 10 minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje, smanjite vatru i kuhajte oko 2 minute. Posolite i popaprite po želji. 

Izmutite jaja, dodajte kiselo vrhnje, promiješajte i prelijte preko složenca. Vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta. Izvadite, pustite da odstoji barem 10 minuta i poslužite uz umak od krastavaca.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti