Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Svinjetina s lećom

Svinjetina s lećom

Svinjetina s lećom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 1.925
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 408 kcal / 1.707,07 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Zapečena svinjska pisanica sa začinjenom lećom.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200° C. Zagrijte 4 šalice vode te pustite da proključa. Dodajte leće i 1 žličicu soli te kuhajte 20 do 25 minuta, povremeno miješajući.

U međuvremenu zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Svinjetinu začinite s 1/2 žličice soli i papra te pecite, povremeno okrećući 8 minuta. Zatim svinjetinu prenesite na lim za pečenje i stavite u pećnicu da se peče 10 do 12 minuta.

U veliku zdjelu pomiješajte ocat, senf, preostale 2 žlice ulja i 1/4 žličice soli i papra. Dodajte leće, celer, mrkvu, luk i orahe te dobro promiješajte. Poslužite sa svinjetinom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti