Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Svinjetina u umaku od trešanja

Svinjetina u umaku od trešanja

Svinjetina u umaku od trešanja
  • Objavljeno: Srijeda, 01.01.2014.
  • Broj pregleda: 41
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Sočno meso u slatkastom umaku.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Utrljajte2 žlice ulja u meso. Obje strane mesa dobro začinite solju i paprom. Utrljajte češnjak i ružmarin.

Zagrijte preostalu žlicu ulja u tavi. Pecite meso s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Premjestite na lim za pečenje i pecite ga u pećnici oko 1 sat.

Posljednjih 30 minuta pečenja mesa započnite s pripremom umaka. Zagrijte lonac na laganoj vatri. Dodajte ulje, luk, poriluk, trešnje i ružmarin i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte preostale sastojke i kuhajte dok umak ne postane gust.

Izvadite meso iz pećnice i pustite da stoji barem 10 minuta prije rezanja. Poslužite uz umak od vina i trešanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti