Svinjetina u umaku od trešanja

Svinjetina u umaku od trešanja

Svinjetina u umaku od trešanja
  • Objavljeno: Srijeda, 01.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočno meso u slatkastom umaku.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 svinjeći but u komadu
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 1 grančica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • Umak
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 nasjeckan poriluk
  • 1.5 šalica smrznutih trešanja
  • 1 žlica listića ružmarina
  • 1/2 šalice crnog vina
  • korica od 1/2 naranče
  • sok od 1/2 naranče
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Utrljajte2 žlice ulja u meso. Obje strane mesa dobro začinite solju i paprom. Utrljajte češnjak i ružmarin.

Zagrijte preostalu žlicu ulja u tavi. Pecite meso s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Premjestite na lim za pečenje i pecite ga u pećnici oko 1 sat.

Posljednjih 30 minuta pečenja mesa započnite s pripremom umaka. Zagrijte lonac na laganoj vatri. Dodajte ulje, luk, poriluk, trešnje i ružmarin i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte preostale sastojke i kuhajte dok umak ne postane gust.

Izvadite meso iz pećnice i pustite da stoji barem 10 minuta prije rezanja. Poslužite uz umak od vina i trešanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti