Svinjski kotleti u umaku od borovnica
Savršena kombinacija.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 250g borovnica
- sok od 2 limuna
- 2 žlice meda
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Svinjske kotlete dobro istucite, popaprite i posolite. Stavite ih na lim za pečenje, pouljite i pecite oko 45 minuta.
U međuvremenu u loncu pomiješajte borovnice i sok od limuna. Kuhajte, neprestano miješajući, dok smjesa ne postane glatka. Dodajte med i dobro promiješajte. Držite na toplom dok se meso ne ispeče.
Izvadite meso iz pećnice i pustite da stoji barem 5 minuta prije posluživanja. Prelijte umakom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaGoveđi gulaš2 h12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345