Svinjski kotleti u umaku od borovnica

Svinjski kotleti u umaku od borovnica

Svinjski kotleti u umaku od borovnica
  • Objavljeno: Utorak, 01.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršena kombinacija.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 svinjska kotleta
  • 250g borovnica
  • sok od 2 limuna
  • 2 žlice meda
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Svinjske kotlete dobro istucite, popaprite i posolite. Stavite ih na lim za pečenje, pouljite i pecite oko 45 minuta.

U međuvremenu u loncu pomiješajte borovnice i sok od limuna. Kuhajte, neprestano miješajući, dok smjesa ne postane glatka. Dodajte med i dobro promiješajte. Držite na toplom dok se meso ne ispeče.

Izvadite meso iz pećnice i pustite da stoji barem 5 minuta prije posluživanja. Prelijte umakom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti