Svinjski kotleti u umaku od jabuka

Svinjski kotleti u umaku od jabuka

Svinjski kotleti u umaku od jabuka
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.06.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočni kotleti u ukusnom umaku.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 svinjska kotleta
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 10 nasjeckanih gljiva
  • 1 očišćena i nasjeckana jabuka
  • 10g maslaca
  • 200ml soka od jabuke
  • 200ml pilećeg temeljca
  • 50ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra

Priprema

Osušite kotlete i začinite ih solju i paprom. Zagrijte ulje na tavi, pecite kotlete dok ne poprime zlatno smeđu boju. Uklonite ih s vatre i ostavite sa strane.

Dodajte maslac, luk, češnjak, gljive i jabuku. Kuhajte 5 do 10 minuta. Dodajte sok od jabuke, pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte oko 15 minuta.

Dodajte temeljac, pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje i dobro promiješajte.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti