Tajlandska piletina sa zelenim curryem

Tajlandska piletina sa zelenim curryem

Tajlandska piletina sa zelenim curryem
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Piletina na tajlandski način za 6 osoba.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 100 g svježeg korijandera
  • 3 svježe crvene čili paprike, očišćene i narezane po dužini
  • 3 mlada luka, narezana
  • 3 režnja češnjaka, narezana
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 1 ½ čajna žličica limetine korice, naribane
  • 2 velike žlice svježe iscijeđenog soka od limete
  • 2 čajne žličice blagog soja umaka
  • 1 čajna žličica paste od inćuna
  • 1 čajna žličica mljevenog đumbira
  • 1 čajna žličica mljevenog kumina
  • 1 čajna žličica mljevenog korijandera
  • ½ čajne žličice soli
  • 3 velike mrkve, tanko narezane
  • 450 g malog mladog krumpira, narezanog na zalogaje
  • 900 g pilećih prsa, narezanih na kockice
  • 400 ml mlijeka
  • ¾ čajne žličice arome kokosa
  • 225 g smrznutog graška

Priprema

Stavite svježi korijander, čili paprike, mladi luk, češnjak, ulje, koricu od limete, sok od limete, umak od soje, pastu od inćuna, đumbir, kumin, mljeveni korijander i sol u blender ili mikser. Smiksajte sve u pastu.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri, kuhajte pastu na pet minuta. Dodajte mrkvu, krumpir i 175ml vode te sve dovedite do vrenja.Smanjite vatru i ostavite neka se krčka na 5 minuta.

Dodajte piletinu i kuhajte 5 minuta. Umiješajte mlijeko i aromu kokosa i ostavite neka se krčka na 10 minuta ili dok se piletina ne prokuha. Umiješajte grašak i kuhajte još 3 minute, taman da se zagrije.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti