Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Teleći kotleti punjeni špinatom i pršutom

Teleći kotleti punjeni špinatom i pršutom

Teleći kotleti punjeni špinatom i pršutom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 5.345
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Punjena teletina koja vam se doslovno topi na nepcu!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Kako bi napravili nadjev, u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu zdinstajte luk dok ne bude mekan, na 5-6 minuta.

Dodajte češnjak i dinstajte još minutu. Zatim dodajte rajčice i kuhajte na 3 minute, a onda dodajte špinat i kuhajte još 2 minute.

Uklonite s topline i pustite neka se ohladi na 3 ili 4 minute, a zatim dodajte preostale sastojke za nadjev. Podijelite nadjev na četiri dijela.

Da bi napravili svoj začin, u maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke.

Skinite višak masnoće s kotleta, a zatim izrežite džep na jednoj strani svakog kotleta. Gurnite nadjev u džepove i zatvorite čačkalicama. Kotlete lagano nauljite maslinovim uljem i utrljajte svojom mješavinom začina.

Pecite kotlete na srednje jakoj toplini dok ne budu srednje pečeni, to jest nekih 15-20 minuta, okrečući jedanput na pola pečenja.

Uklonite s roštilja i ostavite da odstoji 3 do 5 minuta.

Poslužite toplo.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti