Teleći kotleti s gljivama

Teleći kotleti s gljivama

Teleći kotleti s gljivama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sama pomisao na ovakav kotlet vas mora učiniti nervoznima!
Vrijeme pripreme: 1:45h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 25 g margarina ili maslaca
  • 4 teleća kotleta
  • 225 g luka, narezanog
  • 450 g šampinjona, samo klobuci (probajte i s drugim gljivama)
  • 1 velika žlica glatkog brašna
  • 1 velika žlica pasirane rajčice
  • 175 ml pilećeg temeljca
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 50 g vlasca, svježe narezanog
  • 1 čajna žličica estragona, svježe narezanog
  • 1 čajna žličica bosiljka, svježe narezanog
  • 1 mali lovorov list
  • 1 velika žlica peršina, svježe narezanog

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 ° C.

Rastopite margarin ili maslac u velikoj tavi. Dodajte teleće kotlete i pecite ih na jakoj vatri taman dok dobiju tamniju boju. Prenesite ih u vatrostalnu zdjelu.

U istoj tavi zdinstajte luk. Dodajte sve preostale sastojke osim peršina. Pokrijte tavu i kuhajte na 5 minuta.

Prelijte smjesu preko kotleta. Pokrijte vatrostalnu zdjelu i pecite u pećnici na sat vremena.

Pospite peršinom prije posluživanja.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti