Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta

Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta

Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.401
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Tjestenina u finom umaku od vina, maslina, patlidžana i pršuta.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Izrezane patlidžane s obje strane pokrijte papirnatim ručnicima i ostavite da odstoje 30 minuta.

Kockice patlidžana premažite maslinovim uljem. Pecite ih u pećnici na 220°C oko 15 do 20 minuta.

U tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte luk i pršut i popecite nekoliko minuta. Ubacite rajčice, crveno vino, bosiljak, češnjak, balsamico ocat, masline i pržene patlidžane. Kuhajte oko 15 minuta.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite kuhanu tjesteninu i stavite u umak. Neka odstoji 5 minuta. Dobro promiješajte i ukrasite feta sirom i bosiljkom.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti