Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom

Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom

Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.016
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Začinjena junetina za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte miješajući na pet minuta, taman dok dobije zlatnu boju. Luk maknite iz tave i ocijedite na kuhinjskom papiru.

Dodajte meso u tavu i miješajte na jakoj vatri na 10 minuta, ili dok meso ne dobije lagano smeđu boju i dok gotovo sva tekućina ispari.

Dodajte češnjak, vino, začine, lovor, ocat i pasiranu rajčicu. Začinite sa solju i paprom. Ulijte 375 ml vode u tavu i dovedite sve do vrenja.

Smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se krčka na sat vremena, miješajući povremeno.

Vratite luk u tavu, dodajte ribizle i promiješajte lagano.

Ostavite neka se krčka, pokriveno, na 15 minuta. Odbacite cimet prije posluživanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti