Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom

Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom

Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Začinjena junetina za četiri osobe.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 700 g mladog luka
  • 900 g junetine od buta, narezane na veličine zalogaja
  • 3 režnja češnjaka, prepolovljenih
  • 125 ml crnog vina
  • 1 štapić cimeta
  • 4 klinčića
  • 1 lovorov list
  • 1 velika žlica octa od crnog vina
  • 2 velike žlice pasirane rajčice
  • 375 ml vode
  • 2 velike žlice ribizla
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte luk i dinstajte miješajući na pet minuta, taman dok dobije zlatnu boju.
  3. Luk maknite iz tave i ocijedite na kuhinjskom papiru.
  4. Dodajte meso u tavu i miješajte na jakoj vatri na 10 minuta, ili dok meso ne dobije lagano smeđu boju i dok gotovo sva tekućina ispari.
  5. Dodajte češnjak, vino, začine, lovor, ocat i pasiranu rajčicu.
  6. Začinite sa solju i paprom.
  7. Ulijte 375 ml vode u tavu i dovedite sve do vrenja.
  8. Smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se krčka na sat vremena, miješajući povremeno.
  9. Vratite luk u tavu, dodajte ribizle i promiješajte lagano.
  10. Ostavite neka se krčka, pokriveno, na 15 minuta.
  11. Odbacite cimet prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti