Zapečena pileća prsa s ružmarinom

Zapečena pileća prsa s ružmarinom

Zapečena pileća prsa s ružmarinom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna piletina obogaćena sokom od naranče.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 204 kcal / 853,54 kJ

Sastojci

  • 500g pilećih prsa
  • 2 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 1,5 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica ružmarina
  • 1/8 žličice papra
  • 1/3 šalice soka od naranče

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 204
Kolesterol 99mg
Proteini 31g
Natrij 134mg
Ugljikohidrati 2g
Vlakna 0g
Ukupno masti 8g
Zasićene masti 2g
Mononezasićene masti 3g
Kalcij 15mg


Priprema

Zagrijte pećnicu 230 °C. Namastite lim za pečenje. Svaki komad piletine protrljajte češnjakom, uljem, paprom i pospite ružmarinom. Prelijte s malo soka od naranče, prekrijte folijom i pecite 30 minuta. Izvadite lim iz pećnice, maknite foliju, piletinu okrenite na drugu stranu, prelijte ostatkom soka od naranče i pecite 10 do 15 minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite. Kao prilog preporučamo rižu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti