Zapečeni svinjski fileti s breskvama

Zapečeni svinjski fileti s breskvama

Zapečeni svinjski fileti s breskvama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Svinjetina i breskve su idealna kombinacija.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • ¼ čajne žličice korijandera, mljevenog
  • ¼ čajne žličice cimeta, mljevenog
  • ¼ čajne žličice crnog papra, mljevenog
  • 2 svinjska fileta
  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • 3 velike žlice meda
  • 2 velike žlice vode
  • 3 velike breskve, prepolovljene i bez koštica
  • sol

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Namastite srednje veliki lim za pečenje.

U maloj zdjeli pomiješajte korijander, cimet i papar. Stavite svinjetinu u lim za pečenje i pospite biljnu mješavinu po vrhu, a zatim sve posipajte s uljem. Pecite sve u pećnici na 20 minuta.

U međuvremenu, stavite med i vodu u malu tavu i zagrijavajte smjesu vrlo nježno, miješajući, sve dok se med ne rastopi.

Nakon prvih 20 minuta pečenja, posložite breskve oko svinjetine, ali tako da unutrašnji dio polovica gleda prema gore. Prelijte medenu smjesu preko svinjetine i breskvi te začinite svinjetinu sa soli.

Kuhajte još 20 minuta te s vremena na vrijeme premažite svinjetinu sa sokovima.

Izvadite iz pećnice i ostavite na 5 minuta da se sve ohladi prije posluživanja. Poslužite s breskvama i sokovima koji su se iscijedili.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti