Brodet

Brodet

Brodet
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Naučite kako pripremiti ovo tradicionalno dalmatinsko jelo.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • miješana riba (ugor, grdobina, škarpina, luben, škampi)
  • češnjak
  • luk
  • maslinovo ulje
  • pelati
  • sol, papar
  • celer
  • peršin
  • kisko ocat
  • bijelo vino

Priprema

Luk isjeckamo na deblje kriške. Stavljamo ga u dosta zagrijano maslinovo ulje. Kada malo svene dodamo pelate, nasjeckani češnjak, celer, peršin, sol, papar. Kada prokuha posložimo isječenu miješanu ribu. Zalijemo vinom da riba pliva i ulijemo 1 dl octa da se riba ne bi raspala. Sve skupa kuhamo 30 minuta laganoj vatri.
Kada je jelo gotovo poslužuje se toplo, a može i hladno s prilogom od palente ili makarona.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti