Grčki pečeni halibut

Grčki pečeni halibut

Grčki pečeni halibut
  • Objavljeno: Srijeda, 07.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusno začinjena riba.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 filea halibuta
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 nasjeckani komorač
  • 1 žlica likera po želji
  • 2 naribana češnja češnjaka
  • 1 šalica nasjeckane rajčice
  • 1 šalica slanutka u konzervi
  • 2 žlice origana

Priprema

Zagrijte u tavi 1 žlicu maslinovog ulja. Utrljajte u halibut 1/4 žličice soli i papra. Pecite halibut samo na jednoj strani 3 do 4 minute. Stavite na tanjur i ostavite sa strane

Dodajte preostali dio ulja, komorač i liker. Kuhajte povremeno miješajući oko 8 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte oko 1 minutu.

Dodajte rajčicu, 1/2 šalice vode, slanutak, preostali dio soli i papra i origano. Pustite da proključa, zatim smanjite vatru, dodajte halibut tako da pečena strana bude okrenuta prema gore. Kuhajte 5 do 10 minuta i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti