Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Iverak u umaku od bijelog vina i češnjaka

Iverak u umaku od bijelog vina i češnjaka

Iverak u umaku od bijelog vina i češnjaka
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.826
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Kremasti umak i fina riba za lagani ručak.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Izrežite krumpir na kriške i potopite ga u hladnoj vodi oko 10 do 15 minuta. Ocijedite vodu i osušite krumpire.

Iverak natrljajte solju, paprom i s malo maslinovog ulja. Krumpir poslažite na ribu.

U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac. Dodajte ribu s krumpirom prema dolje.

Neka se peče na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Pažljivo preokrenite ribu i pecite još 5 minuta.

Izvadite ribu i stavite na stranu.

Dodajte preostali maslac i dinstajte češnjak 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte oko 5 minuta. Ulijte pileći temeljac i kuhajte dok se umak ne zgusne. Umak s krumpirima prelijte preko ribe.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti