Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Karamelizirani losos

Karamelizirani losos

Karamelizirani losos
  • Objavljeno: Petak, 09.08.2013.
  • Broj pregleda: 15
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Neobičan losos koji će vas oduševiti.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pomiješajte šećer, sol i papar i smjesu utrljajte u svaki file lososa.

Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Kada ulje postane vruće, losos stavite da se peče tako da mu je koža okrenuta prema dolje. Pecite oko 5 minuta.

Pažljivo okrenite svaki file lososa i pecite 2 do 3 minute. Potom ih okrenite na stranu i pecite ih oko 2 do 3 minute sa svake strane.

Zagrijte pećnicu na 230°C. Svaki file lososa pospite s 1 žličicom ostatka smjese od šećera i soli. Stavite u pećnicu i pecite 5 do 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi nekoliko minuta. Uklonite kožu i poslužite.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti