Marinirani škampi u limunu i češnjaku

Marinirani škampi u limunu i češnjaku

Marinirani škampi u limunu i češnjaku
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavno, a elegantno predjelo!
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 73 kcal / 305,43 kJ

Sastojci

Sastojci

  • 3 žlice mljevenog češnjaka
  • 2 žlice ekstra-djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 / 4 šalice soka od limuna
  • 1 / 4 šalice mljevenog svježeg peršina
  • 1 / 2 žličice soli
  • 1 / 2 žličice papra
  • 600g kuhanih škampi

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti

73 kalorije
3 g masti (0 g zasićenih, 2 g monozasićenih)
92 mg kolesterola
1 g ugljikohidrata
10 g proteina
0 g vlakana
154 mg natrija
108 mg kalija


Priprema

Zagrijte češnjak i ulje u maloj tavi i pržite 1 minutu. Dodajte limunov sok, peršin, sol i papar. Škampe stavite veliku zdjelu. Prelijte škampe marinadom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti