Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pečena riba s finim začinima

Pečena riba s finim začinima

Pečena riba s finim začinima
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 11.934
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Idealan objed za veliko društvo
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano isperite ribu i osušite upijajućim kuhinjskim papirom. Lososa zarežite dijagonalno nekoliko puta s obje strane, natrljajte solju i paprom.

2. Pomiješajte sirni namaz, češnjak, limunovu koricu, limunov sok i sok od naranče, muškatni oraščić, senf i svježe krušne mrvice. Dobro izmiješajte. Tom smjesom napunite proreze ribe i u svaki stavite malo svježeg kopra. Ostatak bilja stavite u meso ribe. Izvažite ribu i proračunajte vrijeme pečenja. Računa se 10 minuta za svakih 450 g ribe.

3. Postavite ribu na dvostruki sloj aluminijske folije. Premažite je preostalim sirnim namazom. Na vrh stavite kriške iimete, zamotajte foliju u paketić. Ohladite u hladnjaku 15 minuta.

4. Stavite ribu u pladanj za pečenje u zagrijanu pećnicu i proračunajte vrijeme pečenja. Otvorite foliju 15 minuta prije kraja i pecite dok kora ne postane hrskava. Izvadite ribu i neka se hladi 10 minuta.

5. Izlijte sokove iz pladnja u tavu. Uzavrijte i umiješajte slatko vrh nje i svježi sir. Lagano kuhajte 3 minute ili dok ne postane vruće. Ukrasite grančicama kopra i odmah poslužite.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti