Zapečeni losos s rajčicom i bosiljkom

Zapečeni losos s rajčicom i bosiljkom

Zapečeni losos s rajčicom i bosiljkom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.08.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bogato začinjeni file lososa.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 700g filea lososa
  • 2/3 šalice sitno nasjeckanog bosiljka
  • 2 rajčice srednje veličine
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Pomoću tučka i mužara zdrobite češnjak i 3/4 žličice soli dok smjesa ne postane kompaktna i umiješajte ulje.

Pećnicu zagrijte na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje na kojega stavite losos, tako da koža bude na donjoj strani. Premažite losos sa smjesom od češnjaka i pospite s 1/3 bosiljka. Rajčice narežite na kolutove i rasporedite ih po lososu te na kraju posolite s preostalom 1/4 žličice soli.

Stavite losos u pećnicu i pecite 10 do 12 minuta. Izvadite ga, pospite s preostalom 1/3 šalice bosiljka i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti