Fusilli s pikantnom salsom od rajčice

Fusilli s pikantnom salsom od rajčice

Fusilli s pikantnom salsom od rajčice
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Začinite tjesteninu na pravi način
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 6 većih zrelih rajčica
  • 2 žlice limunskog soka
  • 2 žlice soka od limete
  • ribana korica limete
  • 2 ljutike, oguljene i sitno nasjeckane
  • 2 režnja češnjaka, oguljena
  • 1-2 crvene chilli paprike
  • 1-2 zelene chilli paprike
  • 450 g fusilli tjestenine
  • 4 žlice polumasne creme fraiche (vrhnje za kuhanje)
  • 2 žlice nasjeckanog bosiljka
  • stručak origana za ukrašavanje

Priprema:

1. Stavite rajčice u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Neka malo odstoji, sve dok se koža ne počne guliti.

2. Odstranite kožu s rajčica, podijelite svaku rajčicu na 4 komada i izvadite sjemenke. Nasjeckajte rajčice na male kockice i stavite ih u malu tavu. Dodajte sok od limuna i limete te ribanu koricu limete, dobro promiješajte.

3. Dodajte nasjeckane ljutike i češnjak. Pažljivo izvadite sjemenke iz chillija, sitno ga nasjeckajte pa dodajte u tavu.

4. Uzavrijte i Iagano kuhajte 5-10 minuta dok se salsa pomalo ne zgusne.

5. Odložite salsu. Neka se arome razviju dok spremate tjesteninu.

6. Uzavrijte lonac vode i dodajte tjesteninu. Lagano kuhajte 10-12 minuta dok tjestenina na omekša.

7. Tjesteninu ocijedite i isperite u kipućoj vodi. Stavite je na tanjure, na nju salsu i malu žličicu creme fraiche (vrhnje za kuhanje). Ukrasite nasjeckanim bosiljkom i origanom te odmah poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti