Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Fusilli s pikantnom salsom od rajčice

Fusilli s pikantnom salsom od rajčice

Fusilli s pikantnom salsom od rajčice
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 6.879
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Začinite tjesteninu na pravi način
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Stavite rajčice u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Neka malo odstoji, sve dok se koža ne počne guliti.

2. Odstranite kožu s rajčica, podijelite svaku rajčicu na 4 komada i izvadite sjemenke. Nasjeckajte rajčice na male kockice i stavite ih u malu tavu. Dodajte sok od limuna i limete te ribanu koricu limete, dobro promiješajte.

3. Dodajte nasjeckane ljutike i češnjak. Pažljivo izvadite sjemenke iz chillija, sitno ga nasjeckajte pa dodajte u tavu.

4. Uzavrijte i Iagano kuhajte 5-10 minuta dok se salsa pomalo ne zgusne.

5. Odložite salsu. Neka se arome razviju dok spremate tjesteninu.

6. Uzavrijte lonac vode i dodajte tjesteninu. Lagano kuhajte 10-12 minuta dok tjestenina na omekša.

7. Tjesteninu ocijedite i isperite u kipućoj vodi. Stavite je na tanjure, na nju salsu i malu žličicu creme fraiche (vrhnje za kuhanje). Ukrasite nasjeckanim bosiljkom i origanom te odmah poslužite.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti