Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pasta primavera

Pasta primavera

Pasta primavera
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 58
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 400 kcal / 1.673,60 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Tradicionalna pasta primavera sadrži puno više kalorija.Ova lakša verzija sadrži manje kalorija i masti.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U veliki lonac kada voda prokuha dodajte brokulu, gljive, tikvice, papriku i grašak. Pokrijte i kuhajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Izvadite iz lonca.

U veliki lonac za pirjanje, zagrijete maslinovo ulje i češnjak. Dodajte povrće i pirjajte nekoliko minuta.

U drugom velikom loncu za pirjanje, zagrijte maslac, mlijeko i parmezan. Miješajte na umjerenoj vatri dok se parmezan ne rastopi i smjesa se zgusne.

Tjesteninu kuhajte dok ne bude al dente (tender) oko 10 do 12 minuta. Ocijedite tjesteninu temeljito.

Podijelite tijesto ravnomjerno na tanjure. Prelijte s povrćem i umak. Ukrasiti sa svježim peršinom i poslužite odmah.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti