Tjestenina s keljom i piletinom

Tjestenina s keljom i piletinom

Tjestenina s keljom i piletinom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.02.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasta, ukusna i zdrava, tjestenina s keljom i piletinom je brzo gotovo jelo koje možete ponijeti sa sobom na posao.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g tjestenine
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 500 g pilećih prsa
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 4 nasjeckana režnja češnjaka
  • 350 ml  pilećeg temeljca
  • 200 g nasjeckanog kelja
  • 2 nasjeckane rajčice

Priprema

1. Tjesteninu skuhajte al dente.

2. Piletinu narežite na kockice te začine soli i paprom. U dubokoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac i ulje. Dodajte piletinu i dinstajte oko 5 minuta.

3. Zatim smanjite vatru, dodajte češnjak i temeljac te kuhajte oko 10 minuta.

4. Uklonite tavu s vatre, dodajte kelj, rajčice i tjesteninu te vratite na srednju vatru i kuhajte još 2 minute neprestano miješajući.

5. Poslužite toplo.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti