Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Panna Cotta s umakom od borovnica

Panna Cotta s umakom od borovnica

Panna Cotta s umakom od borovnica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 14.037
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 168 kcal / 702,91 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Ukusan i osvježavajući desert!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Panna cotta

Stavite želatinu u hladnu vodu. Neka odstoji 3 minute da omekša. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri dok se želatina ne otopi. Umiješajte mlijeko, 3 žlice šećera i sol. Kuhajte i samo miješajte dok se mlijeko zagrijava i šećer se rastapa. Umiješajte ekstrakt badema. Stavite kremu u čaše. Poklopite i pustite da odstoji oko 8 sati ili dok se ne stvrdne.

Umak

Pomiješajte borovnice, sok od naranče, 1 žlicu šećera i kukuruzni škrob. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri 2 minute nakon što prokuha. Umiješajte vaniliju. Pokrijte i ohladite do posluživanja.

Izvadite panna cottu iz zdjelica, a na vrh stavite umak.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti