Juha od artičoke

Juha od artičoke

Juha od artičoke
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bogata juha za 8 osoba.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 50 g maslaca
  • 60 g nasjeckane mrkve
  • 60 g nasjeckanog celera
  • 80 g nasjeckanog crvenog luka
  • 50 g svježe narezanih šampinjona
  • 30 g brašna
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 1 kg srca artičoka, izrezanih na četvrtine
  • 1 lovorov list
  • 3 g soli
  • 1 g mljevenog crnog papra
  • 0,5 g osušenog timijana
  • 0,5 g osušenog origana
  • 0,2 g osušene kadulje
  • 1 prstohvat slatke mljevene paprike
  • 250 ml vrhnja za kuhanje

Priprema

Rastopite maslac u velikon loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrkvu, celer, luk i gljive. Kuhajte i dobro promiješajte dok sve ne bude mekano, to jest oko 5 minuta. Dodajte brašno i kuhajte 10 minuta, miješajući povremeno. Umiješajte pileći temeljac, srce artičoka, lovorov list, sol, papar, majčinu dušicu, origano, kadulju i mljevenu papriku.

Smanjite vatru i ostavite neka se krčka na 30 minuta.

Malo umutite vrhnje za kuhanje u maloj zdjeli, ali ne prenaglo; prebacite u juhu i nastavite kuhati dok se juha ne zagrije (ne prokuhati).

Za kraj izvadite i bacite lovorov list, a zatim sa štapnim mikserom smiksajte juhu dok ne bude kremasta.

Poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti