Juha od badema

Juha od badema

Juha od badema
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Osvježavajuća juha za četiri osobe
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci
    • 225 g blanširanih badema, mljevenih
    • 3 žumanjka, tvrdo kuhana
    • 1,2 l pilećeg temeljca
    • 25 g maslaca
    • 25 g brašna
    • 125 ml vrhnja
    • sol i crni papar

    Priprema

    Koristite mužar i tučak kako bi usitnili bademe te ih pomiješajte u smjesu sa žumanjcima i jednom žlicom temeljca. Stavite sve na stranu.

    Napravite beurre manié miješajući maslac i brašno u smjesu koristeći se vilicom. Ostatak temeljca pustite da prokuha u loncu i zatim dodajte smjesu u obliku knedlica. Miješajte energično nakon svakog dodavanja. Dodajte svemu i bademovu smjesu, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.

    Procijedite juhu u čisti lonac. Dodajte vrhnje, sol i papar. Lagano zagrijte i tako poslužite.

    Preuzmite CentarZdravlja vodič

    Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

    Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti