Juha od bundeve i jabuka

Juha od bundeve i jabuka

Juha od bundeve i jabuka
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasta juha od jesenskih plodova.
Vrijeme pripreme: 1:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 šalice nasjeckane bundeve
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 4 nasjeckane jabuke
  • 5 češanja češnjaka
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 3 šalice povrtnog temeljca
  • 1 šalica mlijeka
  • 3/4 šalice kiselog vrhnja
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C. Namastite lim za pečenje i poslažite luk, bundevu, papriku i češnjak. Prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite po želji i pecite 45 minuta.

Uklonite iz pećnice i stavite u blender. Dodajte 1 šalicu temeljca i miksajte. Stavite smjesu u lonac, dodajte preostali temeljac, mlijeko i vrhnje. Kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Poslužite toplo.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti