Juha od karfiola

Juha od karfiola

Juha od karfiola
  • Objavljeno: Utorak, 04.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Gusta okrepljujuća juha.
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 žlice maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 1/4 šalice brašna
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 1/2 šalica vode
  • 2 šalice povrtne juhe
  • 2 glave nasjeckanog karfiola
  • 1 žličica senfa
  • 2 šalice cheddar sira

Priprema

Rastopite maslac i dodajte luk. Pržite luk 4 do 5 minuta dok ne postane proziran. Dodajte brašno i stalno miješajte, dok brašno ne postane svjetlo zlatne boje. Polako dodajte mlijeko stalno miješajući. Zatim ulijte vodu i juhu. Dodajte nasjeckani karfiol i pustite da prokuha. Smanjite vatru, poklopite i pustite da pirja dok karfiol ne omekša, oko 10 minuta.

Štapnim mikserom usitnite cvjetaču. Dodajte senf i sir i miješajte dok se sir ne otopi. Začinite paprom i solju i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti