Juha od tikvica i špinata

Juha od tikvica i špinata

Juha od tikvica i špinata
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagana ideja za lagani ručak.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 luk, nasjeckani
  • 2 tikvice, nasjeckane
  • 1 krumpir, nasjeckan
  • 100 g špinata, nasjeckanog
  • 3 grančice svježeg peršina
  • 1,2 l povrtnog temeljca
  • 150 ml vrhnja
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Zagrijte ulje na tavi i dodajte luk i tikvice. Čekajte do trenutka dok ne postanu lagano prozirni.

Dodajte krumpir, peršin, špinat i temeljac. Kada juha dođe do vrenja, smanjite jačinu vatre i ostavite tako kroz 20 minuta. Pričekajte dok se juha ohladi prije nego što počnete miješati ili miksati kako bi dobili kašastu juhu.

Vratite juhu u čistu posudu, dodajte vrhnje te sol i papar.

Lagano podgrijte, bez da juha dođe do vrenja i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti