Krem juha od karfiola

Krem juha od karfiola

Krem juha od karfiola
  • Objavljeno: Petak, 04.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna juha koja će vas zasititi i okrijepiti.
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 glava karfiola
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica luka izrezana na kockice
  • 2 komada celera izrezana na kockice
  • 3 1/2 šalice povrtne juhe
  • 2 žličice nasjeckane svježe majčine dušice
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Izrežite karfiol, pospite češnjak i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte i začinite solju i paprom. Stavite na veliki lim za pečenje u jednom sloju. Pecite oko 20 do 30 minuta.

Zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i celer. Pržite dok ne omekšaju, oko 5 do 7 minuta. Dodajte pečeni karfiol, povrtnu juhu, majčinu dušicu i ružmarin. Kada prokuha, smanjite vatru i kuhajte 25 minuta.

Štapnim mikserom usitnite sadržaj juhe. Dodajte cheddar i miješajte dok se ne rastopi. Začinite solju i paprom. Poslužite toplo uz komadiće dvopeka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti