Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Krem juha od pečene cikle i krumpira

Krem juha od pečene cikle i krumpira

Krem juha od pečene cikle i krumpira
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.317
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Juha s kojom ćete zasigurno izmamiti osmijehe.
Vrijeme pripreme: 2:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Stavite krumpir i ciklu u lim za pečenje i prelijte sa 1 žlicom maslinovog ulja i začinite solju i paprom.

Pecite ih u zagrijanoj pećnici dok ne omekšaju, to jest oko 1 sat, zatim dopustite da se sve ohladi.

Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri i dodajte celer, luk i češnjak. Dinstajte lagano, često miješajući, sve dok luk ne bude proziran, znači oko 5 minuta. Zatim dodajte pečeno povrće, pileći temeljac, timijan i lovorov list, dovedite sve do vrenja i smanjite vatru. Pirjajte sve dok celer ne bude jako mekan, to jest oko 45 minuta.

Uklonite s vatre i odbacite lovorov list. Smiksajte juhu u loncu s blenderom dok ne bude jako kašasta, a zatim umiješajte mlijeko i sok od limuna.

Poslužite vruće.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti