Krem juha s porilukom i limunom

Krem juha s porilukom i limunom

Krem juha s porilukom i limunom
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasta i ukusna ova juha će vas zagrijati i zasititi.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 narezana glavica luka
  • 2 narezana poriluka
  • 2 narezane stabljike celera
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 nasjeckana komada peršina
  • 1 nasjeckani mali komad đumbira
  • 1250 ml pileće juhe
  • ½ limuna
  • 100ml vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi preko srednje jake vatre. Dodajte luk, poriluk, češnjak, celer, peršin i đumbir. Kuhajte 5 minuta. Dodajte pileću juhu i polovicu limuna. Kada prokuha, pokrijte i ostavite da se kuha oko 20 minuta.

Uklonite juhu s topline i ostavite da se malo ohladi. Izvadite limun, zatim štapnim mikserom usitnite sadržaj juhe.

Umiješajte vrhnje i začinite solju i paprom. Prije posluživanja umiješajte sjeckani vlasac.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti