Pileći ujušak
Jedan od klasika među juhama
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- piletina (bijelo meso bez kože)
- mrkva
- celer
- peršin
- korijen
- jaja
- brašno glatko ili gustin
- pšenična krupica
- ulje
Priprema:
Piletini odvojite kožu i izrežite je na kockice. Povrće izribajte i pirjajte na malo ulja, uz blago podlijevanje vodom. Dodajte piletinu i nastavite pirjati. Kada meso omekša dodajte još vode, a prethodno napravljenu smjesu za noklice (od jaja, brašna i pšenične krupice) dodajte u ujušak. Pustite sve zajedno da lagano kuha, dok noklice ne budu kuhane. Na kraju dodajte malo soli i kosanog peršina.
Izvor:
plivazdravlje.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheVarivo od cvjetače i piletine35 min12345
-
JuheTajlandska juha od piletine i gljiva15 min12345
-
JuhePileća juha s limunom35 min12345
-
JuheJuha od piletine i đumbira50 min12345
-
JuhePileća juha s rezancima50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345