Začinjena juha od leće

Začinjena juha od leće

Začinjena juha od leće
  • Objavljeno: Petak, 29.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neizostavan jesenski recept koji će ojačati imunitet.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 velike konzerve leće (800 g)
  • 400 g sjeckane rajčice
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 mrkva narezana na kolutiće
  • 1 nasjeckana stabljika celera
  • 4 nasjeckana režnja češnjaka
  • 2 žličice kumina
  • 2 žličice korijandera
  • 2 žličice đumbira

Priprema začinjene juhe od leće

  1. U loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer te dinstajte oko 4 minute.
  2. Zatim dodajte češnjak, rajčicu i začine te kuhajte uz miješanje.
  3. Nakon 3 minute dodajte leću i temeljac.
  4. Kada prokuha smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 10 minuta.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti