Božićni kruh sa cimetom i grožđicama

Božićni kruh sa cimetom i grožđicama

Božićni kruh sa cimetom i grožđicama
  • Objavljeno: Srijeda, 16.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
U blagdansko vrijeme, nikako nemojte zaobići ovaj slatki i mekani kruh koji će obožavati sve generacije.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1/2 vrećice suhog kvasca
  • 150 ml tople vode
  • 1 žličica cimeta
  • 1 šaka grožđica
  • 1 žličica rastopljenog maslaca
  • malo smeđeg šećera ili melase

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Pomiješajte brašno, kvasac, sol i vodu, te nastavite mijesiti tijesto 5 do 10 minuta. Ostavite tijesto da se diže 20 minuta.

Razvaljajte i ravnomjerno rasporedite cimet i grožđice. Oblikujte željeni oblik kruha i premažite rastopljenim maslacem.

Pospite s malo smeđeg šećera i pecite 20 do 30 minuta dok kruh ne poprimi zlatno smeđu boju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti