Kruh od batata

Kruh od batata

Kruh od batata
  • Objavljeno: Srijeda, 08.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odličan izvor vlakana.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 sirovi kvasac
  • 60ml tople vode
  • 3 kuhana batata
  • 45ml rastopljenog maslaca
  • 250ml mlijeka
  • 125ml šećera
  • 750ml brašna
  • 250ml zobenih mekinja
  • 250ml svježeg korijandera
  • 5ml soli

Priprema

U velikoj zdjeli omekšajte kvasac u mlakoj vodi. Batat izgniječite i pomiješajte s maslacem. Dodajte mlijeko, korijander, šećer i kvasac. Dobro promiješajte. Dodajte brašno i zobene mekinje. Mijesite tijesto  nekoliko minuta. 

Stavite u nauljenu zdjelu i pokrijte krpom. Pustite da stoji na toplom mjestu dok se smjesa ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Oblikujte kruh i stavite na podmazani lim za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti