Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kruh

Kruh

Kruh
  • Objavljeno: Utorak, 07.08.2012.
  • Broj pregleda: 6.518
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 142 kcal / 594,13 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Tko može odoljeti mirisu toplog kruha?
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pomiješajte palentu i kipuću vodu. Dodajte melasu i ostavite da odstoji 5 minuta.

Mikserom izmiješajte cjelovito pšenično brašno, brašno za kruh (ili višenamjensko), kvasac i sol. Postepeno dodajte smjesu s palentom. Dobro izmiješajte (tijesto će biti ljepljivo). Pokrijte s plastičnom folijom i ostavite da odstoji 10 minuta.

Lim za pečenje nauljite i pospite brašnom. Tijesto oblikujte u okrugli kruh. Stavite u lim za pečenje, pokrijte plastičnom folijom i ostavite sa se diže 40 do 45 minuta.

Zagrijte pećnicu na 220°C. Neposredno prije pečenja, u plitku tavu s toplom vodom smjestite na najnižu policu u pećnici.

Kruh namažite smjesom bjelanjka i vode. Koristite oštar nož kako bi urezali dvije kose crte na vrhu kruha.

Pecite kruh oko 10 minuta. Izvadite ga i ponovno namažite smjesom bjelanjka i vode. Smanjite temperaturu pećnice na 200°C i pecite kruh 10 do 15 minuta. Ohladite i poslužite.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti