Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Losos omotan pancetom

Losos omotan pancetom

Losos omotan pancetom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.638
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Idealan spoj mora i kopna.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Obrišite filete lososa i omotajte svaki pancetom. Učvrstite svaki filet s čačkalicom i odložite.

2. Ocijedite kapare i namočite ih u hladnoj vodi 10 minuta da se otkloni višak soli, zatim ocijedite i odložite.

3. Zagrijte ulje u većoj tavi za prženje i lagano pržite filete oko 2 minute sa svake strane, pažljivo okrećući da se meso ne razlomi.

4. Smanjite temperaturu pa nastavite pržiti 2-3 minute, dok se meso ne ispeče do kraja.

5. U međuvremenu, stavite kapare, sok od limuna i maslinovo ulje u manju tavu, popaprite.

6. Stavite tavu na nisku temperaturu i lagano kuhajte, povremeno miješajući 2-3 minute.

7. Pečenu ribu servirajte na ugrijanim tanjurima, ukrasite je peršinom i poslužite s toplim umakom od kapara, svježe kuhanim povrćem i kuhanim mladim krumpirom.

Savjet kuhara

Za varijaciju kod ovog recepta, možete koristiti i filete oslića umjesto lososa.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti